fredag 7 juni 2013

Dain Heer & Access Consciousness


Igår kväll var jag på en över tre timmar lång föreläsning med Dain Heer, en amerikansk kiropraktor som sadlade om för femton år sedan för att jobba med Access Consciousness istället.

Han är som en liten pojke på scen med sina grimaser och ljud och hävdade att han har en massa bokstavskombon som gör att hans hjärna jobbar på högvarv och byter spår då och då.... Han är full av energi och skämtar och svär om vartannat med en helt oskyldig uppsyn.

Jag läste hans bok: "Var den du är och förändra världen" under våren efter att Malin Berghagen skrev så fint om AC och sitt möte med Dain på sin blogg.
Det lät lite likt mina Psych-k behandlingar jag tagit under vintern i och med att syftet med AC är att frigöra sig från begränsningar och få tillgång till mer av sin inre potential.

Många av oss har blivit lite kantstötta under vår uppväxt. Kanske var vi för livliga eller klumpiga och fick skäll eller tillrättavisningar för det.  Den grundenergi vi haft som barn har ofta kvästs av yttervärldens förväntningar på oss och vi har ofta självmant tagit på oss våra föräldrars känslomässiga bördor. AC ger oss verktyg för att släppa taget om gammalt skräp genom att t.ex ställa frågor. Om du en dag är glad och nöjd men plötsligt känner en känsla av sorg eller irritation kan du ställa frågan "Vem tillhör det här?"
Dain hävdar att 98% av vad vi känner inte är vår egen känsla utan något vi plockat upp från omgivningen. Känslor är energi, allt är energi och vi är som svampar som suger upp andras energi i form av dåligt humör eller en fördömande attityd och man kan få huvudvärk eller smärtor någonstans på kroppen. Om man ställer frågan och lyssnar på sin känsla och känslan känns "lätt" så är det inte ditt, då skickar man tillbaka känslan/smärtan till sändaren. Om känslan är "tung" så är det ens eget.

Ett annat verktyg är att säga reningsfrasen "poc and pod" efter att man konstaterat något man behöver och vill släppa taget om, t.ex: "Jag förstör och oskapar och släpper taget om allt jag skapat som inte tillåter förändring att komma in i mitt liv. Poc and Pod." (som är en förkortning av en längre fras).

AC är mer än fraser och mentala verktyg, det är även en kroppsbehandlingsmetod så som Bars.
Syftet med Bars är att lära sig att ta emot. Vi är så vana att ge och att göra saker hela tiden. Det finns 32 punkter (bars) på huvudet som lagrar tankar och känslor och annat som lösgörs när dess punkter stimuleras och du får tillgång till mer av dig själv.
Dain själv besitter en slags healingförmåga (Energetic synthesis of being) som han demonstrerar med en frivillig  på en massagebänk på scenen. Igår tog han upp en kille och frågade honom vad han vill ha mer av i livet, svaret blev "Frihet". Killen var ganska stel och stängd när de började men 40 minuter senare vaknade han upp som en öppen och energisk person. Dain hade jobbat med energier på hans kropp och även vi 400 personer i rummet fick hjälpa till att skicka upp vår energi, men som Dain sa "Vet ni vad? Jag ber er skicka hit av er energi, men Universum fungerar inte så, för det man ger ut får man mer av tillbaka - Coolt va?"



Ja, det är "Coolt" och "Awsome" som han sa mycket, och boken gav mig flera "aha-ögonblick" och tankeställare, vilket inte är så vanligt längre när jag läser en bok eftersom jag läst den här typen av böcker i 30 år och många av dem är olika varianter av samma idé.
Vår svenska AC-kändis My Södergren (svt) var där igår och fotade. Hon håller också i AC-kurser här i Sverige.
Min favoritfras att använda är: "Vad mer är möjligt". Vare sig du mår bra eller dåligt kan du ställa dig den frågan eller kanske denna: "Hur blir det bättre än så här?"

Och så börjar livet förändras....








Min andra blogg: "Springboard to heaven"








                                                                                                      Namasté



                                                                         
                                                                                       




                                                                                               





2 kommentarer:

  1. Hej
    Vad bra att jag hittade din sida. Jag har "slanteksem" och min egen teori är att blodet inte är helt rent, att eksemet kommer därifrån. Innan jag besöker min ayurvedaspecialist skall jag prova din blodrenande drink och se om eksemet försvinner.
    Tack snälla för tipset
    Maja i Luleå

    SvaraRadera
  2. Hej, Såg inte din kommentar förrän nu... Hoppas det hjälper med drycken! Man får inte ge upp eftersom inre rening bör pågå under en lång period, minst 3-4 månader. Du får säkert även kostrekommendationer av din Ayurvedaspecialist om du går dit. Lycka till!

    SvaraRadera